Healthcare on Stage

Groepen

SanderSander

Er zijn twee groepsworkshops. Zowel de groepsworkshops als de individuele trainingen behandelen dezelfde onderwerpen. Het verschil is dat je bij de groepsworkshops een aantal basisvaardigheden leert, waar de individuele training echt in kan gaan op jouw persoonlijke leerdoelen.

Staat er niet tussen wat je zoekt? Dat kan, dit is een richting, het zijn mogelijkheden. Neem gerust contact met me op als je net iets anders zoekt, of kleine dingen aan wil passen (zoals bijvoorbeeld het aantal sessies).

Workshop Storyboarding

Een verhaal moet je publiek meeslepen en niet meer loslaten. En met een goede structuur en spanningsopbouw zorg je daar voor (ja, en dan nog leuk doen op het podium natuurlijk).

In deze workshop leer je hoe je van een ruw idee tot een heldere doelstelling komt. We brainstormen de bouwblokken van je presentatie bij elkaar en leggen dit dan vast in een storyboard. Dat laatste zorgt voor de structuur en opbouw.

Je leert hoe je door het aanpassen van de verhaallijn (de volgorde van de onderdelen) de spanningsboog kan bepalen. En je ontdekt de Kunst van het Weglaten.

Aan het eind ligt er een strakke verhaallijn, is de ruis uit je presentatie verdwenen en weet je glashelder wat je straks op het podium gaat doen. Op naar de tweede sessie: het podium op!

Workshop Podiumpresentatie

Je hebt een storyboard en daarmee de blauwdruk voor je presentatie. In deze workshop kijken we naar de verpakking: hoe geef je dat storyboard vorm?

Aan de hand van theatertechnieken ontdek je wat je op het podium kan doen om de aandacht van je publiek te krijgen. Welke invloed hebben je houding, de plaats waar je staat, het tempo van je uitspraak, meegebrachte voorwerpen, etc.?

Iedereen probeert stukjes van zijn presentatie uit, krijgt feedback, knutselt verder en presenteert dan nog een keer. Ik coach en regisseer. Ik laat je zelf ontdekken en zeg je soms gewoon wat je moet doen.

Missen we nu niet de slides van PowerPoint? Nee, die mag je er altijd nog aan toevoegen. Maar begin bij jezelf. Slides komen pas als je die echt nodig hebt. En dat is nu nog niet zo. Echt niet.

Hoewel niet noodzakelijk, is het aan te raden eerst de workshop Storyboarding te volgen. Want zonder een goede structuur is een mooie podiumpresentatie slechts een lege huls.

Praktische informatie

Sander
Author