Healthcare on Stage

Individueel

SanderSander

Voor sprekers met een medische achtergrond zijn er vier individuele trainingen. Onderaan de pagina staat praktische informatie. Zowel de groepsworkshops als de individuele trainingen behandelen dezelfde onderwerpen. Het verschil is dat je bij de groepsworkshops een aantal basisvaardigheden leert, waar de individuele training echt in kan gaan op jouw persoonlijke leerdoelen.

Staat er niet tussen wat je zoekt? Dat kan, dit is een richting, het zijn mogelijkheden. Neem gerust contact met me op als je net iets anders zoekt, of kleine dingen aan wil passen (zoals bijvoorbeeld het aantal sessies).

Van storyboard naar presentatie

In drie of vier sessies help ik je een presentatie te maken. Je leert hoe je je doel bepaalt, daarna verzamel je alles wat je aan materiaal hebt en selecteren we de beste items om je doel te halen. Dat wordt je storyboard. Met technieken uit het theater zorgen we voor een mooie opbouw die de aandacht vasthoudt en een inhoud die het beste bij je publiek blijft hangen.

Verder leer je hoe je je presentatie dan op het toneel brengt. Hoe time je zinnen? Waar ga je staan? En ja, je mag best je handen in je zakken houden, als het maar een reden heeft.

We kijken naar extra middelen die je in kan zetten: muziek, objecten en misschien zelfs een slide.

Het helpt als je in de nabije toekomst, over een paar maanden bijvoorbeeld, een presentatie moet houden. Dan kunnen we daar mee aan de slag. Maar we kunnen ook een oude presentatie een make-over geven.

  • In de eerste sessie bepalen we jouw leerdoelen, het doel van je presentatie en inventariseren we wat er aan materiaal in je hoofd zit.
  • In de tweede sessie maken we het storyboard
  • In sessies drie en vier werken we verder aan het storyboard en ga je de vloer op om te oefenen, oefenen, oefenen.

Slipcursus voor ervaren sprekers

Al heb je al jaren je rijbewijs en ben je de beste chauffeur van je halfrond, een slipcursus is altijd een upgrade van je rijvaardigheid. En zo is het ook met deze training: je hebt de nodige vlieguren gemaakt op het podium en eigenlijk ben je er van overtuigd dat je als spreker alles in huis hebt en dat er niets meer te leren valt.

Dat is niet zo.

Er is altijd ruimte voor verbetering. Niet alleen omdat iets fout gaat, ook omdat het goed gaat en je jezelf verder uit wil dagen. En dat mag je publiek ook van je verwachten vind ik.

In deze training ga ik je uitdagen nieuwe vormen uit te proberen in je presentaties. Je gaat buiten je comfort zone. En je zal ontdekken dat je nog veel meer in huis hebt dan je tot nu toe dacht. En ja, soms draag ik iets aan dat je niet ligt. En dan zeg je nee en zet je het naar je eigen hand. Maar ik wil dat je het uitprobeert, dat je niet achterover gaat leunen ‘omdat je al zoveel ervaring als spreker hebt en echt geen begeleiding nodig hebt.’

Daag jezelf uit.

Coaching voor sprekers met haast

In de medische wereld is tijd een schaars goed. Daarnaast wordt veel kennis overgedragen middels presentaties op congressen. En dan heb je niet altijd de mogelijkheid om je daarop voor te bereiden.

Ik ben van mening dat een goede presentatie valt of staat met een degelijke voorbereiding. Maar ik begrijp na een aantal jaar in de medische wereld rond te hebben gelopen ook dat er voor die visie niet altijd ruimte is. Laat me je dan tenminste helpen met een enkele sessie waarin we puntjes op de i zetten.

Klopt je doel? Kan er nog wat uit zodat het publiek je begrijpt? Klopt de vormgeving van je slides?

Ideaal als je bijvoorbeeld al moet presenteren over twee weken. Niet ideaal als je nog niets hebt, want dan heb je geen materiaal waar ik je feedback op kan geven. En als je materiaal half af is, dan is het prima.

Didactische coaching voor workshops over je eigen expertise

Je weet alles over je eigen vak, je hebt er waarschijnlijk al over gepubliceerd. Maar nu wordt je gevraagd om anderen iets te leren over jouw expertise. Hoe pak je dat didactisch aan?

Want een workshop gaat niet alleen over een leuke powerpoint en putten uit je grenzeloze ervaring. Het gaat ook over de interactie, de oefeningen en hoe je er voor zorgt dat er zoveel mogelijk beklijft.

Ik bepaal samen met jou het doel van de workshop en help je zoeken naar werkvormen die de aanwezigen inspireren, wakker houden en waardoor ze daadwerkelijk iets van je materiaal leren.

Praktische informatie

Sander
Author